Letujte u najlepšem delu Vojvodine

Bela Crkva Vam pruža mir, jedinstvenu prirodu, lepa jezera i domaću atmosferu.

Vikend u Beloj Crkvi sa dragim osobama

Posle gradske vreve i stresnih radnih dana svratite u oazu mira na Glavnom jezeru.

Dešavanja koja možete da očekujte u 2013.

Prvi Maj, belockrvanski Karneval cveća, moto-skup, atraktivni sportovi na vodi...

Vila Ljiljana - Bela Crkva

210px

Vila Ljiljana

Vila LJILJANA se nalazi na Gradskom jezeru na samoj obali, poseduje svoju plazu i parking. Apartmani tipa studio (2 do 3 osobe) su komforni i moderno opremljeni (klima, Total TV, jakuzzi), okruzeni zelenilom i prostorom za odmor i rekreaciju (pesacka i trim staza sa pratecim rekvizitima, sportski tereni, teniski tereni t  i dr). Pogodno i za boravak u zimskim mesecima jer ima centralno grejanje. Bela Crkva (Banat, Vojvodina), lepa varoš udaljena je 100 km od Beograda, na samoj granici sa Rumunijom. Predivna priroda, stare ulice i fasade baroknog stila, parkovi i jezera, cine je jedinstvenom oazom za turiste. Tihim i laganim ritmom života cini posetioce opuštenim i osveženim. Posetioce posebno oduševe predivna, kristalno cista Belocrkvanska jezera od kojih je šest pogodno za kupanje. Posetilac može odabrati jezero sa divljim plažama, totalno okruženo nedodirnutom prirodom ili se odluciti za jezero sa svim mogucnostima koje jedna urbana plaža pruža: restorani, kafici, tuševi, sportski tereni, vodeni sportovi, pedoline i jedrilice za rentiranje...

Dalje...

 

Smeštaj

Fotografije smeštaja i okruženja:

Vila Ljiljana

Bela Crkva

Video snimak Bela Crkva:

m2


Video snimak splav:  
Poseidon

Vila Ljiljana

Rezervacije na broj:

Phone-icon

 064 4231 832

Bela Crkva

Bela Crkva, grad sa četri imena (Weisskirchen, Bilo Čerkva, Fehértemplom, Biserica Alba) i nemačkim nasladjem Tragovi baroknog sjaja provincijalne panonske varoši predstavljaju sliku ovog grada.

Osnivanje Bele Crkve

Osnivanje Bele Crkve se pripisuje grofu Mersiju, prvom guverneru Banata, posle proterivanja Turaka. On je naredio kolonizaciju, tako da je u periodu 1725. do 1727. naseljeno prvi 200-300 Nemaca iz Franacke i Hesena.

Doseljenici Bele Crkve

Prvi nemački doseljenici u Belu Crkvu stižu jos početkom 18-og veka, tačnije 1717. godine, zahvaljujuci Klaudiju Florimund Mersiju, austrijskom vojskovodji i guverneru koji je prvi otkrio lepotu ove austrougarske provincije, i otvorio put svojim vojnicima.

Reka Nera i Karaš

Nemačka vojska udarila je temelje Bele Crkve, a posle njih počeli su da se doseljavaju i čitave porodice, sve do 1827. godine.

Njihova upornost i hrabrost nije, medjutim, ostala bez rezultata, te u vreme vladavine Marije Terezije Bela Crkva doživljava pravi procvat, iza kojeg stoji preduzimljivost i marljivost nemačkin trgovaca, zanatilja i vinogradara.